Friday, April 03, 2009

ancaman bom??

1april 2009,ari plg bersejarah kt UM.
Pertandingan pop band sempena Festival Seni(FESENI) Universiti Malaya 2009 tlh digemparkan dgn timbulnya khabar angin yg menyatakn terdapat BOM di DTC. hal ini tlh mnyebabkn sume pserta dan penonton terpinga pinga apabila diarahkn oleh s/u FESENI *kot* untuk ksongkn dtc hingga siasatn slesai dijalankn. situasi yg mnggemparkn ini bgaimanpun di ambil remeh oleh sstengah penonton (including me) krna ykin perkara serius ini adlah 1 prank 'april fool'. haha..
walaubagaimanapun..kehadiran pihak polis dan ambulans tlh mnyangkal tanggapan kami.
semua penonton yg hampa terpakse pulang stlh tercongok di luar DTC slame ampir sejam.(i2pn sebb ujan). acara di sambung kmbali stelah siasatn selesai dan phk polis mengesahkn tiada bom spt yg dktekn.namun begitu, kbnykan penonton tlhpn pulang stelah penat bersembang n buat kecoh di luat dtc dan sambung mmbuat kecoh di kafe 6th kolej pula.(huhu...kitorang jela..)

inikah bom yg dikatekan? who knows..:P



p/s: ntah sape la malaun yg tepon polis 2.wat malu UM je.

10 comments:

moyu said...

t'kejut kot dak2 medic 2 tgk korg...
haha
ckp org..
sndr t'libat x igt...
hahaha

AreDa said...

aku juga berada di tempat kejadian itu...
heheheheh

ain_dira said...

bole pulak dorang nak buat april fool camtu..bengong jek..

moyu said...

nk tmbh skit...
wat rugi je 3 ringgit!!!
x la byk sgt...
tp ckp kot nk wat mkn
hahaha

zarf_iera said...

moyu a.k.a ira: sape yg wat kecoh?totally not me ok.hahaha..taw xpe.3 hengget 2...topup pn ley..bkin gua pns saja.

areda: mmg..sungguh rmai yg brade di tmpt kjadian.nsb bek i2 skdr gurauan.jika tdk..tntu anda dan saya trut mnjadi mangsa kejadian.hihi..

ain_dira: 2la psal..dowang ley wat men2 lak kn?sgt x mtg btol mhasswa UM ni.(wah..ktuk nmpk.hahaha)

athirah said...

gle... mcm membaca berita dah....adoyai..... leh ganti karam singh ni.. ngeeeeeeee

zarf_iera said...

siyes boleh?
ni nk apply jd pngacara nona ni.ekekeke~~

athirah said...

mmg pasni ak dh xleh nk tgk NONA la... HAHAHAHHAHA

DAUD said...

haha, nona e.
karam singh walia mane ada masuk nona.
ko ni pe a.

zarf_iera said...

haaa..btol r.hahaha..xtaw lak aku.
mklumla...bkn tgk pown nona ni.
hbt r daud ko taw..slalu ke tgk.hihi..

Followers

<< comment.comment >>

Award From Cikgu Man

Award From Cikgu Man
trimas..=)

AWARD from Shaz-Wanie

AWARD from Shaz-Wanie
thnx beb...;)

AWARD from Farid

AWARD from Farid
arigatou ne!