Thursday, April 09, 2009

Azilah, Sirul dihukum gantung bunuh Altantuya

KUALA LUMPUR: Dua anggota Unit Tindakan Khas, Cif Inspektor Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar dihukum gantung smpai mati oleh Mahkamah Tinggi hari ini selepas bersalah atas tuduhan membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibu, tiga tahun lalu.

Hakim Datuk Mohd Zaki Md Yasin membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

-sumber dipetik dari Berita Harian-

alhamdulillah...slps 160 hari perbicaraan, selesai gak kes ni..
smemangnya keputusan itu wjar kerana membunuh itu 1 kesalahan yg berat.
namun, sekiranya terdpat pihak2 lain yg trut terlibat ttpi tdk diambil tndakan..moga Allah sahaja yg membalasnya.sesungguhnya...hanya Allah Maha Mengetahui.

di Kelantan lak..seorang guru dan 2 orang pelajar tlh ditahan kerana mlemparkan mercun dan botol ke arah pihak polis semasa rusuhan di Stadium Sultan Muhammed IV semalam. Kekecohan ni tmbul slepas penjaga gol Kelantan menyerang Aidil Zafuan selepas Kelantan tewas kpd Negeri Sembilan. Hal ini sekaligus menimbulkan rase tdk sng hati Datuk Nik Aziz Nik Mat krn selama ini Kelantan di kenali sbg negeri yg 'baik baik' malah trut dknali sbg 'bumi tadahan wahyu'. Beliau berharap kejadian ini adalah yg pertama dan terakhir berlaku di Kelantan.

-sumber dipetik dari Utusan-

lihatla dunia skang..cikgu pn terlibat dlm kegiatan x bermoral cmni.mayb ni la slh 1 akibat sng sngt nk apply jdi ckg,especially llki. mmg btol r pe ckg BM kt skool aku dlu kate..if x berminat jd ckg..tlg la jgn jd ckg.tp skang ni len lak jd...sume berduyu duyun apply ckg..sbb dh xde keje len.dpd menganggur,bek jd ckg kn?bgtulah anggapan sume owg.isy..seploh taun akn dtg,ntah ape r jd ngan profesyen perguruan negara kita.hmm..~~

p/s: nsb bek aku bertegas xnk jd ckg even parent aku pkse soh apply.bese r..kate bpak ckg.so..ank pn kne r ikot jjk lgkah.adkah mke aku ini lyak utk jd ckg?? oh tdak~~

4 comments:

Mr. V.venom said...

zarf kalo jd ckgu...,,


akn jd CIKGU YANG GARANG~~



hahahahha....
sory zarf!

hehehee...xD~

zarf_iera said...

yeke?? am i??
aku grang ke?? OMG! tell me..tell me...hahaha..

Mr. Saufi said...

Salam....
Aku nak komen skit la pasal kes pompuan mongol tu..
Actally, pikir logik, seorang anggota UTK (Unit Tindakan Khas) adalah anggota terlatih yang bertindak MENGIKUT ARAHAN. Apa kaitan polis 2 org ni ngan pompuan monggol tu? Kenapa diorg nak bunuh pompuan tu sampai kene bom sampai hancur berkecai mayat pompuan tu? mane diorg dapat bom C4 tu? takkan buat sendiri kot... Kenapa Mona Fendi yang membunuh dengan dasyat, mencincang mayat VIP, tp muke die tak penah ditutop? Kenapa perlu tutop muke 2 suspek ni? Tahniah diucapkan pade PM baru kiter sebab cepat betol kes ni 'settle' sejak die naik jadi PM.. 'INGAT, JGN SANGKA MELAYU MUDAH LUPA SKANG NI!' ape2 terjadi pade dongeng cite monggol ni sudah pasti menarik perhatian bukan malaysia jek malah satu dunia tu beb.. Media malaysia pon same jek macam berkomplot nak 'senyapkan' kes ni. kes ni high profile, nape tak jadikan berita utama? 'PEOPLE SHOULD NOT BE AFRAID OF THE GOVERMENT, GOVERMENT SHOULd BE AFRAID OF THE PEOPLE!!' -V for vendetta-

zarf_iera said...

saufi: mmg...but still,yg slh 2 ttp slah.kalu btol dowg yg bnuh altantuya 2,so..mmg ptt r hkuman 2.
tp,btol r pe ko kte 2..
sbb,agk x lgik sbnrnye kes ni.coz,pe sbnrnye reasn polis ni bnuh wanita monggol 2?dats y aku tknkn kt c2..ALLAH MAHA MENGETAHUI.sspe yg trlibat tp trlpas blsn di dunia..xkn trlpas di akhirat kelak.kita doakan la...

Followers

<< comment.comment >>

Award From Cikgu Man

Award From Cikgu Man
trimas..=)

AWARD from Shaz-Wanie

AWARD from Shaz-Wanie
thnx beb...;)

AWARD from Farid

AWARD from Farid
arigatou ne!