Tuesday, July 28, 2009

mimpi ngeriku

aku bermimpi ngeri hari ini.
teramat ngeri...sehinggakan aku hilang selera makan.
semua ini gara-gara seorang amoi cun.
(statement kontroversi...aku bkn lesbo ok!)

kejadian ini baru je berlaku.ketika 'take5' class Differential Equation and Linear Algebra (MAT224).
disebabkan perutku yg mendendangkan lagu new divide-Linkin Park..
aku dan piah menggagahkan diri menuruni seratus (eh,yeke?) anak tangga menuju ke Sayang (syg ke..??) Kafe.

disebabkan makcik kafe tersebut terlampau menyayangi pelajar-pelajar di sini,beliau selalu mengenakan harga yg 'SANGAT' berpatutan terhadap kami.
contohnye...bubur nasi kosong (separuh mangkuk) + kuah + telur mata kerbau = RM3.50/RM4.00 (bergantung pada mood makcik sayang).
oleh itu,aku mengambil keputusan untuk membeli roti sahaja kerana harga roti memang 'fix' mengikut harga yang ditetapkan kilang-kilang roti.

ketika hendak membayar roti rm0.80 itu. 2 orang amoi turut berada di kaunter untuk membayar makanan mereka.
first impression kami.."eh,cun r amoi ni.."..diulang sekali lagi.FIRST IMPRESSION!

beberapa saat kemudian.....
amoi cun yang ber'singlet' ini mengangkat sedikit lengannya yang putih melepak itu.
"OMG!!OMG!!"..kelihatan cebisan-cebisan rambut di celah-celah ke***k!!!
seriously...geli nak mampos!!
dah la panjang gile...lurus lagi!!macam dibuat rebonding wei...sumpah!
aku tak story lebih-lebih ni..tanya la piah.beliau turut menjadi MANGSA kejadian.

gambar hiasan

arghh.....tolong lah! x lalu aku nak makan sepanjang hari ni.
menyesal aku kata amoi ni cun td!! sesal sungguh!

p/s: aku tak boleh terima..nape dia nak pakai tshirt takde lengan??y?y?

tag from sue

1. Beside ur lips,where is the favourite spot to get kissed?
buku limaku.......

2. How did u feel when u woke up this morning?
great! ponteng claz english!!owh...feels so great!hahaha

3. Who was the last person / people you took photo with ?
with noure,ayeen,khal n khay..on noure's sis wedding day.wanna see??
p/s: pics taken using dslr canon 450D belong to khay's dad.


more pics later..

4. Would u consider urself spoiled ?
among my siblings..??probably yes.

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
had once..n i learned my lesson.man & woman definitely can't be a best friend.

6. Do you want someone to be dead?
whoa...nope la.kejam sgt 2.

7. What does your last text message say?
"motherboard yg problem" ..:(

8. What are you thinking right now ?
"eh,dh pkul 2 dah??cptnye...x jd nk lyn muvee mlm ni."

9. Do you want someone to be with you right now ?
someone?! dpends on who is that 'someone'...

10. What was the time you went to bed last night ?
12.30 am.gile awal! hohoho...

11. Where did you buy the tee you are wearing now ?
kt klang..tyme hang out ngan zaza n ayu. da same tshirt i wore during battle of the band kt uitm n lepaks with dak2 matrix.

rindu korang!

12. Is someone on your mind right now
yes.wondering y he didn't reply my messages.waiting for his msg..or him mybe.

motif ltak pic ni??hahaha..sape yg phm..
sure kowg nympah.


13. Who was the last person who text you ?
farid.bg update bout my laptop.

14. TEN Lucky Person to do this quiz.
anyone.

Saturday, July 25, 2009

temporary freedom

finally..we've done our TOEFL test.yipee!!
comment??..dun eva ask bout it.
enough with this TOEFL thingy...
Juz hoping this temporary freedom will last forever.
but,guess not..need to finish up my bloody assignments within diz 2 weeks.
urghhh......


nota kaki buat noure: welcome home 2 malaysia! huhu..c ya tomorrow!

p/s: mau g banting a.k.a umah noure sok.her sis get married.
p/s 2: currently in s.alam.lpaks with some old frens..go PLKN!hahaha

Friday, July 24, 2009

siapakah pengganas..???

Seorang wanita Muslim Mesir di bunuh di dalam mahkahmah Jerman, apa anda fikir?

Kisah menyanyat hati ini berlaku minggu lepas. Kisahnya begini, seorang muslimat Mesir di Jerman, Marwa Al-Sherbini, yang pada Ogos 2008 telah memfailkan saman kepada jirannya yang menggelarnya sebagai ‘Terrorist’, kerana beliau berhijab.Diulang, beliau digelar ‘Pengganas’, kerana beliau B.E.R.T.U.D.U.N.G. !!

Maka setelah mendengar hujah kedua-dua pihak pada Rabu minggu lepas, mahkamah mendapati lelaki, yakni jiran kepada Marwa tadi bersalah, dan dikehendaki membayar denda 2800 Euro.

Anda tau apa berlaku sesudah itu?

Lelaki ini telah menerkam ke arah Marwa, dan menikam mangsa 18 kali!! Ya, anda tak salah baca, memang 18 kali, dan yang paling teruk, Marwa ditikam sehingga mati, sambil beliau memeluk anaknya. Dan Marwa ketika itu mengandung 3bulan…tragis bukan?

Belum cukup tragis, ada lagi.. Suami Marwar yang melihat isterinya ditikam terus menerkam ke arah lelaki tadi, dan….

……

…akhirnya suaminya juga ditikam 3 kali. Nah. Tidak cukup dengan itu, pengawal keselamatan yang ‘melihat’ kejadian tadi telah bertindak menembak suami Marwar. Nah…ini baru betul2 tragis.

Sekarang anda fikir, bagaimana logik seorang perempuan ditikam 18kali di dalam mahkamah, tanpa ada seorang pun yang bertindak menyelamatkan wanita ini, melainkan suaminya, yang akhirnya kerkesudahn ditembak.

Logik atau tidak anda mengambil masa hanya 1 saat untuk menikam 18 kali? Cuba anda tikam angin 18 kali, berapa lama masa yang anda ambil, tikam secepat mungkin. Malah 1 saat untuk 1 tikaman pun sukar dicapai. Maka tidakkah anda terfikir kenapa reaksi manusia di situ terlalu lembab? Bengong bukan.

Seorang pemerhati telah berkata tentang suami Marwa, “Dia bukan seorang yang berambut perang, jadi dia tentu penyerangnya.” Ya, ini logik pada pandangan mereka. Tapi sesekali tidak bagi kita.
Itu isu pertama, isu kedua adalah mengapa seakannya media barat cuba menutup isu ini. Langsung tidak dihebohkan. Adakah kerana darah orang Islam tidak sama dengan darah mereka? Ermm..logik bukan. Hanya orang yang gila sahaja percaya ini.

Mungkin ada antara yang membaca entri ini berfikir bahawa ini hanya isu kecil, mengapa perlu dihebohkan. Ada bukan? Ini bukan soal peka semata-mata, cuba anda fikir, kalau Marwa boleh ditikam 18 kali dalam mahkamah, ‘tanpa disedari’ maka adakah mungkin mereka2 ini menyedari pembunuhan demi pembunuhan yang berlaku nun di Gaza, di Tebing Barat, di Darfur, dan yang terbaru di China. Atau ada antara anda yang masih tidak tahu saudara kita dibunuh di China. Ya, logik la sikit kalau anda tidak tahu, sebab semua pembunuhan tadi berlaku di luar mahkamah.

Sampai bila….sampai bila baru dunia harus berkata ‘cukup’.

siapakah pengganas sebenarnya?

dicedok sepenuhnya dari 'intro2u Blog'

TOEFL oh TOEFL

sabtu ni nk exam TOEFL!!
demm!!!cuak siot...
pas exam lpak s.alam lak..
huhuhu~~~~
ahd nk g banting!
g umah noure...haha..
kakak noure kawen!cian noure x berada d cni ketika kakaknye mlgsgkn perkhwinan..
haha..noure!sabo ye..
ko smpai m'sia nnt...soh mak ko bwk nsk mnyk g klia.
hahaha...

dah2...asyik mnumpang lptp owg je...
bile lptp ku nk ciap format ni..huhu..

later~~

Sunday, July 12, 2009

al fatihah

atok dah xde...

aku terkilan.
x smpt jumpe atok wat kali terakhir.

semoga roh atok ditempatkn di kalangan org2 beriman.
amin~

p/s: kali terakhir jumpe atok pas aku eksiden.

"sekiranyaku tahu itulah kali terakhirku menemui atok....*sigh*..."

Friday, July 10, 2009

pemberitahuan

nex week de 4 subjek mid term tests.
laptp tiada di pangkuan.
so,xdpt on9 n update blog.
after exam nex week,stat cuti mid sem.
umah xde tenet..
plus kene stdy 4 toefl.
x dpt on9 juga.

jgn rindu daku.

wish me luck 4 nex week tests.
mybe x smpt abeh stdy.
jap g nk g hospital.
atok sakit.
doakan atokku sihat semula.

bye~~

Thursday, July 09, 2009

tag from cikgu man.huhu

copy badge "2008 Cute's Blogger award" di atas untuk letak di blog anda....

~link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda...
  1. name bliau adalah khairul zaman.( xtaw nme btol o x..huhu )
  2. bakal cikgu..cikgu man.
  3. study TESL.terer speaking neyh.:P
  4. sori la..xtaw pape sgt la bout u..huhu..
~setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta tentang diri sendiri/hobi sebelum memilih penerima award seterusnyer...
fakta 1: baru bgun tido.hoho~~( katil pn x kmas g )
fakta 2: bgun pagi tersengih sengih..coz dpt call from........hihihi..*blush*
fakta 3: kelaparan yg amat.xley masak coz piah blek umah.lupe soh tgglkn kunci blik dy coz sume brg2 msak dlm blik dy.sob.sob.sob.
fakta 4: x tgk g transformer!!!sdih siot!
fakta 5: diz week bertahan dok ostel tyme weekend.x blek umah.knon mau stdy 4 nex week tests.tp,aku x rase ak mmpu berthn ari ni.doakan aku x kua merayap.huhu..
fakta 6: pasni nk stdy strength of material.smngt!!!
fakta 7: esok smpai ahad,ak pasti kebosanan.coz keseorangan di hostel.rumet pn xde.haih.
fakta 8: hisy..bile nk ckup 10 ni...
fakta 9: nk kua makan jap g.
fakta 10: daaa~~

~anda perlu memilih 6 orang seterusnya penerima award ini dan nyatakan nama mereka di blog anda...
xmo tag.malash!!

musim mengawan

"AKU GILA SAYANG KAT CINTA KITA!!!!!!"
"AKU GILA SAYANG KAT CINTA KITA!!!!!!"
"AKU GILA SAYANG KAT CINTA KITA!!!!!!"
"AKU GILA SAYANG KAT CINTA KITA!!!!!!"
"AKU GILA SAYANG KAT CINTA KITA!!!!!!"


JERITAN BATIN KHAIRUL ANUAR MOHAMED.
..Ikhlas dari hati beliau..

p/s: kerol!!aku dh jlnkn kewajipan aku.hahaha..ak tuntut eskem pop aku!lalalala...
p/s:nadia,jgn mrh naa...laki ko yg soh aku wat cmni.hahaha...

Tuesday, July 07, 2009

Nur Kasih

salam sume...
sori la.xtvt blogging agak slow lately.
dsbbkn perasaan malas yg menjalar dlm tubuhku ini,ditambah pula dgn internet yg 'SANGAT' cemerlang..lg mmbuatkan daku mls nk update blog.
facebook pn dah x bkk skang.

tp,lately..aku rjin lak tgk citer on9.
slain dpd ghost 2,skang ak follow satu drama bersiri baru di tv3,Nur Kasih.
drama bersiri arahan khabir bhatia.
aku mmg kagum ngan bliau.mostly filem & drama arhan bliau mmg hbt.
contoh,kekasihku seru.
till now aku x rse de cter mlayu seram ley lwn cter 2.
mostly nonsense n mrepek je.mcm cter puaka niyang rapik.
sori 2 say la...tp,sumpah cter 2 ntah pape.xde kualiti lgsg!


ok,berbalik pd slot drama bersiri Nur Kasih ni, drma ni dbintangi oleh pelakon2 favorite jugak.
remy ishak,dato' jalaluddin hassan,fizz fairuz(aku suke!!) dsb.

cter ni mengisahkan kisah 2 org beradik ( aidil&adam ) yg mmpunyai personaliti & cara hidup yg amat berbeza.
Aidil (Fizz Fairuz ), seorang graduan universiti al.azhar.so,mmg bliau ni alim la..n ikot jjk lngkah ayahnya,ustaz Hassan(dato' jalaluddin hassan ).
Si Adam( Remy Ishak ) ni pulak,blaja di australia & mengamalkn cara hidup yg bercanggah ngan Islam. walaupun kedua - dua berjaya di bdg msg2, tp..hanya Aidil yg mndpt kpercayaan bapanya.
ye la kan..si Adam ni..even pndai dlm akademik,tp sowg yg sgt nakal,rebellious dsb.
tyme kecik2,Adam slalu kene sebat ngan bapaknye.so,bile dh besa,dy agk berdendam ngan bapak dy smpai mmbwa dri ke Aussie n xnk blek M'sia.

Tp,dsbbkn kesihatan bapa mrk x mengizinkan...Aidil n Adam ni pn balek la M'sia.
Dsbbkn ustaz Hassan ni sakit,dy mnytakan keinginanya utk tgk ank2 dy kawen.
Si Aidil ni syok kt sowg pompuan ni.Nur Amina, anak imam Bakar yg sememangnya dh dikenali oleh ustaz Hassan ni. So,Aidil pn brtrus trang la.

konflik dlm cter ni lak tmbul bile bpak dy pinangkan si Nur Amina 2.tp,bkn utk Aidil,tp utk Adam,dgn alasan utk selamatkan Adam. bapak dy decide cm2 pas taw Adam de gf kt Aussie,Katrina.wanita cmpuran mlayu n owg putih. Atas desakan keluarga,Nur Amina & Adam terpaksa berkahwin jugak,n bermula lah kisah Adam & Nur Amina.
betapa byk derita yg ditanggung oleh Nur Amina & konflik dalaman dlm diri Adam.

bg aku,cter ni agak menarik. yg plg aku suke skali, scenery dlm drama ni. mmg cun!
terer cameraman shoot angle2 yg tip top.mmg terbaik!!
lgpn,bile aku tgk cter ni..n aku tgk Adam 2,trase cam tgk diri sendiri lak. huhuhu..
even Adam 2 mncerminkn yg -ve,tp scr jjurnye,aku pn mmpunyai pmkiran yg same ngan Adam.

mcm yg Adam ckp,"hidup Adam,hak Adam..".aku xley trime parent si Adam 2 wat cm2 kt dy.suke2 ati je soh kawen.plus,dowang x knl pn si katrina 2,tp tros judge yg -ve.
mybe ade jugak baiknya katrina 2.
yg plg xley diterima, parent Nur Amina 2.sanggupnye trime pinangan owg tnpa berbncang ngan anak sndri. sedih bile trpaksa korbankan cite2 sndri utk berjaya dsbbkn 1 perkhwinan.
hisy,kalu aku la jd Nur Amina 2,sumpah aku lari dr umah.
hahahaha....
tp,xpela..nk djdikn cter kn..kawen la jugak mreka.
overall cter ni menarik la. terlalu byk pengorbanan dlm cter ni.
pengrbnn seorang anak terhdp ayahnya,pengrbnn sowg abg trhdp adiknya,
pengrbnn sowg istri trhdp suaminya, pngrbnn sowg wanita trhdp mse dpnnye..mcm2 lg la.

klik sini untuk menonton trailer

Pelakon:
Fizz Fairuz as Aidil
Remy Ishaq As Adam
Tiz Zaqyah Razak as Nur Amina
Sharifah Sofea as Katrina
Jalaluddin Hassan as Ustaz Hassan
Liza Othman as Hajah Khadijah
Umi Nazeera as Siti Sarah
Sheila Mambo as Mak Ani
Rahim Omar as Imam Abu Bakar
Ayu Raudhah as Aliya

p/s: sile la tgk sndri ye.
p/s2: tgk cter ni..bru aku taw,xde istilah 'kahwin paksa' dlm Islam.huhuhuhu..

Followers

<< comment.comment >>

Award From Cikgu Man

Award From Cikgu Man
trimas..=)

AWARD from Shaz-Wanie

AWARD from Shaz-Wanie
thnx beb...;)

AWARD from Farid

AWARD from Farid
arigatou ne!